logo

Sanjeev Bhanot

Sanjeev BhanotSanjeev beoefent al meer dan 30 jaar yoga en geeft les sinds 1986. Hij begon zijn eerste lerarenopleiding in 1999 in Genève. Zijn ‘hands-on’ correcties en zijn eigenwijze stijl van lesgeven maakt hem uniek. Op dit moment staat Sanjeev aan het hoofd van de organisatie ‘Yogalife Foundation’. Yogalife voorziet lerarenopleidingen in verschillende landen. Hij heeft meer dan 14.000 uur ervaring in het onderwijzen van yoga en trainde honderden leraren uit 40 landen.

Hij werd geboren in India en groeide op in een kleine stad in Rajasthan. Daar is waar het allemaal begon op vroege leeftijd. Later zette hij zijn studies yoga verder op een traditionele manier met vele bekende en minder bekende meesters in India. Vandaag de dag zorgt hij ervoor dat hij persoonlijk aanwezig is tijdens alle lerarenopleidingen om er zeker van te zijn dat de normen behouden worden.


Manoj Bhanot

Manoj BhanotManoj werd geboren in een omgeving waar gezondheid, yoga en spirituele leraren centraal staan. Hij had het voorrecht om op te groeien in de juiste instellingen, die de weg voor zijn Yoga reis plaveiden. Het is moeilijk te zeggen precies wanneer de formele invoering met Yoga plaatsvond, maar een paar jeugdfoto’s verraadden zijn natuurlijke neiging op jonge leeftijd. Hij groeide op met het luisteren naar Bhagavad-Gita en Hindoe / Yoga filosofie. Zijn formele studie van anatomie, biochemie en fysiologie dragen bij aan zijn diepgaande kennis van het fysieke aspect van Yoga.
Manoj heeft het natuurlijke vermogen om met mensen contact te maken via zijn intuïtief psychologisch inzicht, zijn gevoel voor humor en zijn communicatieve vaardigheden. Hij is een inspirerende leraar en zijn leerlingen houden gewoon van hem. Manoj vervolledigde zijn opleiding in Bihar School of Yoga, Sivananda Vedanta Ashram en Yogalife Foundation en verdiende zijn titels als Yoga Shirimani en Yoga Acharya. Manoj werd ingewijd in Yoga door Swami Saraswati Niranjanananda uit Bihar School of Yoga.


Poonam Stetcher Sharma

Poonam SharmaPoonam Stecher Sharma heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van yoga. Ook zij groeide op in een yoga-omgeving en studeerde nadien sociologie op post-graduaat niveau. Poonam kreeg een formele opleiding in yoga en meditatie in het Bihar Yoga Bharti University in India.
Poonam heeft een breed scala aan studenten in heel India (sinds 1996) en Zwitserland (sinds 2001). Onder haar leerlingen behoren prominenten die lid zijn geweest van een aantal internationale organisaties en bedrijven, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie Metrologische Organisatie, UNHCR, IFRC, Webster University, Proctor & Gamble, Ford Foundation, de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève en India. Poonam is medeoprichter van Yogalife Foundation en heeft bijgedragen aan het opzetten van een Yogalife studio in New Delhi (2006-2007). Ze is kernlid van het de organisatie sinds 2005. Poonam heeft sinds kort een Yoga centrum in Zürich, Sanapurna genaamd.
Ze is specialist in Yoga filosofie en meditatie, Hatha yoga, Kundalini yoga en Mantra yoga. Haar kennis en vaardigheden brengt ze over in een vriendelijke en rustige leeromgeving.


Shweta Bhanot

Shweta BhanotaShweta is yogadocente en geeft les bij haar thuis in Melle (tussen Gent, Merelbeke en Wetteren). De lessen bij “Yoga Met Shweta” zijn klein en persoonlijk omdat ze maximaal 6 personen toelaat in één les. De persoonlijke aandacht kan geweldig zijn, vooral voor degenen die net beginnen met hun yogareis. Met een kleinere klasgrootte kunt u profiteren van een meer ontspannen omgeving waarin u zich in staat voelt om vragen te stellen. Shweta groeide op in India, waar yoga deel uitmaakte van haar dagelijks leven. Ze is de jongste van 5 kinderen, van wie 4 yogadocenten. Als zodanig heeft ze regelmatig yogalessen gevolgd, geleid door goeroes uit heel India. Als jongvolwassene werd ze bijna 10 jaar geleden ingewijd in yoga door haar Guru Swami Niranjanananda. In 2011 heeft Shweta Bhanot haar lerarenopleiding (TTC) van Yogalife gedaan in de inspirerende omgeving van Dharamsala. Sindsdien geeft ze lessen in New Delhi en België. Shweta is assistent-docent aan de Yogalife TTC in Gent. Shweta is een inspiratie voor veel gelukkige yogi's, die altijd blij zijn om terug te keren naar haar opbeurende lessen. Shweta is gespecialiseerd in het geven van Hatha yoga.


Pankaj Sharma

Shweta BhanotaPankaj, geboren in de Himalaya-regio van Noord-India, begon zijn reis van yoga om het ware doel van het leven te vinden. In het jaar 2013-2014 volgde Pankaj yoga sadhana cursussen in Delhi en Rishikesh, India. Later voltooide hij de cursus van Morarji Desai National Institute of Yoga, Delhi. Tijdens zijn studies bio-ingenieurswetenschappen in België zette hij yogalessen van Yogalife voort en werd zo een deel van de familie. Pankaj geeft nu fulltime Hatha Yoga, Yoga voor de rug en wervelkolom, Yin yoga en Yoga Nidra lessen. Hij verbindt wetenschap en yoga om een ​​gelukkig en gezond, medicijnvrij leven te leiden. Pankaj houdt ervan om inzicht te geven in de wetenschappelijke links naar yogapraktijken. Met zijn warme humor en rustige persoonlijkheid maakt iedereen graag contact met Pankaj tijdens de Yogalife Teacher Trainings

Yogalife biedt de mogelijkheid aan de afgestudeerden om te assisteren bij toekomstige yoga opleidingen georganiseerd door Yogalife. De assistent-leraren zijn al door het proces gegaan en helpen een brug te slaan tussen de docenten en studenten. Ze zijn deel van de Continuous Education Program (CEP). We stimuleren hen om te groeien en deel uit te maken van deze prachtige reis. Elke cursus zal 2 tot 3 assistent-leraren hebben, naast de hoofddocenten.

Om kennis te maken met diverse verbonden disciplines worden er tijdens de opleiding gastdocenten uitgenodigd die een of twee lezingen aanbieden over de voor hen bekende terreinen en expertises. Zo waren er bijvoorbeeld tijdens de laatste opleidingen een aantal lezingen over Shiatsu, Chavuti thirumal, reflexologie, Kallari en andere stijl van Yoga van lokale deskundigen en bekende docenten.